1header_hansvervoort.jpg - Geluk is voor de dommen

Welkom op de website van Hans Vervoort

Geluk is voor de dommen

jaar: 2003

omslag Geluk is voor de dommenHoe kom je aan een beetje geluk?
Of het nu doortrapte zwendelaars zijn of juist naïeve slachtoffers, de personages in de verhalenbundel Geluk is voor de dommen blijven het antwoord schuldig. Ze proberen hun leven tegen de klippen op richting te geven, getrouw aan wat Hans Vervoort zelf eens schreef: 'Het leven is zinloos, maar verder kun je er alles van maken.'
 
Zo maken we kennis met Maria, eens het knapste en meest begeerde meisje van de klas, nu een extreem dikke jonge vrouw. Wanneer twee oude schoolvrienden haar hebben overgehaald een dieet te volgen en een takelwagen al onderweg is om haar te vervoeren naar de afslankkliniek, slaat het noodlot toe.
Tevens lezen we over een vader die zijn gekloonde zoon opvoedt, een amateurbas die al zingend een computercode moet kraken, over het gelukkigste echtpaar van Nederland en over een berover van rijke oudjes.
 
Vervoort heeft maar weinig woorden nodig om zijn personages levensecht neer te zetten. Zijn dialogen zijn meesterlijk en de plots van zijn verhalen zeer inventief. Kenmerkend zijn de droge stijl en Vervoorts relativerende verteltrant, die het grootste leed nog dragelijk maken. Zelfs het feit dat na lezing van deze bundel voorgoed vaststaat dat geluk alleen voor de dommen is weggelegd.

 

Klik hieronder voor het gratis downloaden van de pdf-file of epub-file. U kunt de tekst daarna op een e-reader zetten.

Geluk is voor de dommen pdf

Geluk_is_voor_de_dommen_epub

 

De papieren heruitgave (met een ander omslag) is te koop nij o.a. bol.com. Prijs € 20,05.

 

 

 

Een reactie in het gastenboek wordt zeer gewaardeerd!