1header_hansvervoort.jpg - Gastenboek

Welkom op de website van Hans Vervoort

Gastenboek

Het Gastenboek van Hans Vervoort


Rob

Datum indiening:17-05-2022
Bericht:
Kocht Retourtje tropen via webshops van Kees en daar laten afhalen.het boekje van €.20.05 is nog cm. Dik en begint op blz.169

vreemd

Dolph Heideman

Datum indiening:28-03-2022
Bericht:
Ik heb erg genoten van uw boeken. Van onder de koperen ploert gaf een aantal herkenningspunten. Wij maakten een vergelijkbare reis naar het land. Maar ook van Kind van de oost en nog een aantal boeken heb ik 'gesmuld' Dank daarvoor.

Annemarie

Datum indiening:24-03-2022
Bericht:
H3b het boek weg uit Indie gelezen.

Ik was zeer begaan met de hoofdpersonen van het boek.

Mijn complimenten over het schrijven van het boek. Ik ga zeker nog meer boeken van u lezen.

Dank voor het compliment!


Peter Schaap

Datum indiening:06-01-2022
Bericht:
Nogmaals,

hoop dat de link nu wel werkt

https://www.flickr.com/photos/peter_schaap/51803207941/in/datetaken/

Dank!


Jan Koopman

Datum indiening:25-11-2021
Bericht:
Net het boek ,weg uit Indië, gelezen. Ontroerend en mooi geschreven.

Dank voor uw complimenten!


Lucie

Datum indiening:23-11-2021
Bericht:
Hai Hans, heel hartelijk bedankt voor dit e-book Weg uit Indië. Het is herkenbaar wat betreft het geringe dat mijn moeder ooit erover los liet, zo nu en dan in een enkel zinnetje per jaar. Zij kwam in het kamp op 14-jarige leeftijd. Alle flarden van haar verhaal staan in je boek,kon ik nu nog maar mijn armen om haar heen slaan. Ze heeft zo haar best gedaan om haar leed alleen te dragen en ons er niet mee te belasten. Hoe groots van haar. We hebben er nooit genoeg aan kunnen doen om haar geleden schade te begrijpen, in te voelen, en voor haar te verzachten. Pas nu door dit boek, moge mijn gedachten en gevoelens haar alsnog bereiken ♥️

Dank voor je bericht. Het 'Indisch zwijgen' is een bekend verschijnsel bij degenen die in een Japans interneringskamp zaten en na de oorlog in Nederland kwamen. In Nederland was men bezig de eigen oorlogservaringen te verwerken en was er weinig interesse voor wat er in de kolonie was gebeurd. 'Jullie zaten toch in het zonnetje?' werd vaak gezegd. 'Nee, dan wij in de hongerwinter!' Mede daardoor zwegen de ex-geïnterneerden uit Nederlands-Indië liever over hun ervaringen. En je kinderen viel je daar natuurlijk al helemáál niet mee lastig.


Esther

Datum indiening:21-11-2021
Bericht:
Beste meneer Vervoort, met veel genoegen heb ik uw boek Weg uit Indië gelezen. Wat een gave om zo te kunnen schrijven. En wat aardig dat u boeken gratis beschikbaar stelt. Niet iedereen kan zich immers boeken veroorloven. Hoe meer ik lees over mensen die de oorlog in Indië meemaakten, hoe erger ik het vind dat er in Nederland zo weinig begrip was voor het lijden daar en ook voor het grote verschil tussen beide landen. En maar te verwachten dat iedereen leefde zoals de Nederlander. Blij dat er op dat gebied het nodige veranderde. Boeken zoals het uwe dragen daar vast aan bij. Dank u wel daarvoor. Met hartelijke groet, Esther

Hartelijk dank voor uw complimenten. En fijn dat mijn boek bijdraagt aan de kennis over WO2 in de tropen.


Sylvie

Datum indiening:29-10-2021
Bericht:
Heel erg bedankt voor het schrijven van Weg uit Indië. Had ik dit boek maar kunnen lezen toen ik jong was, dan had ik mijn moeder eerder kunnen begrijpen. Uiteraard zal ik het met mijn zoon ook lezen, als hij oud genoeg is, zodat het niet vergeten wordt.

Met vriendelijke groet,Sylvie Montulet

k. sluys

Datum indiening:21-09-2021
Bericht:
Onlangs vernam ik van de Hans Vervoort-prijs.

Vraag: zijn ongepubliceerde manuscripten ook welkom?

Nee, sorry. Ik mail u


Els

Datum indiening:30-08-2021
Bericht:
Boek weg uit Indië op vakantie gelezen.

Heel mooi boek.

Dank voor uw reactie!

 


Bernard Hengeveld

Datum indiening:14-08-2021
Bericht:
Zeer bedankt voor uw bijdragen. Dankbaar dat U ze met ons wilt delen.

Graag gedaan!


Marri

Datum indiening:06-08-2021
Bericht:
Het boek "weg uit Indië " zal ik zeker aan mijn kleinkinderen aan bevelen, daar mijn schoonfamilie ook uit Indië komt.

Dank!


Rob Koghee

Datum indiening:20-07-2021
Bericht:
Dag Hans,

Ik bleek een gesigneerd exemplaar in mijn boekenkast te hebben van de 'Encyclopedie van op het nippertje geredde kennis'. Zeer van genoten. Het deed me vreemd genoeg terugdenken aan onze gezamenlijke OR-tijd en de berg aan mailverkeer, die je daar nachtelijk, na de vergaderingen, over produceerde. Nu weet ik in ieder geval welk merk bier daar de motor van was ;-)

Piedboeuf bier van ik meen 3% deed altijd goed zijn werk!


Liane

Datum indiening:15-06-2021
Bericht:
Heb zojuist Weg uit Indie gelezen. En heb maar een gedachte, dit boek zou verplicht moeten worden in groep 7 of 8. De kinderen zelf laten lezen of als klas gezamelijk voorlezen, maar dit stuk geschiedenis hoort elk kind te leren. Veel te weinig in het canon.

Dank voor deze reactie.

Ik heb een keer aan het ministerie van Onderwijs aangeboden dat ik af zou zien van alle auteursrechten als ze het boek wilden gebruiken in het onderwijs. Maar dat kon niet, werd mij meegedeeld door minister Bussemaker. Ik heb zelf een paar jaar achtereen aan 100 basisscholen een brief gestuurd en ze een gratis exemplaar (voor mijn rekening) aangeboden als ze het wilden voorlezen aan groep 7 of 8.  Vijftig van de 100 scholen wilden dat en ik kreeg veel reacties van de kinderen.

 


Ton Kropff

Datum indiening:03-06-2021
Bericht:
Beste Hans,

'Zo tedere schade' herlezen. Prachtig! Teder, spannend, kortom een echte Vervoort.En wat fijn, een papieren boek. Bedankt!

En mooi dat Werumeus Buning van het motto van 'Met stijgende verbazing'

naar het titelblad is gepromoveerd!

Robert

Datum indiening:30-05-2021
Bericht:
Beste Hans,

Zojuist Zo tedere schade… gelezen. In de 70er en 80er jaren heb ik veel van je gelezen – ik denk eigenlijk alles wel. De nieuwe Hans Vervoort was altijd een must en ik heb het allemaal met veel plezier gelezen (en soms herlezen – wat ik niet vaak doe). Daarna wat minder, maar onlangs wel weer het heel mooie ‘Weg uit Indië.’

Nu dan weer Een Nieuwe. En ook hier heb ik als vanouds van genoten. Een ‘gewoon’ goed verhaal, zo te zien een fraaie mengeling van feiten, herinneringen en fantasie. Ik schrijf wel eens wat en weet dat daar niets ‘gewoons’ aan is! Dank voor een aantal uurtjes leesplezier – als vanouds.

Roos

Datum indiening:24-05-2021
Bericht:
Wat een prachtig boek. Genoten van de indrukwekkende verhalen die mij een goed beeld gaven van deze tijd. Bedankt

U bedoelt 'Weg uit Indië', denk ik. Dank voor het compliment.


Janneke Budding

https://janneke-budding.nl/
Datum indiening:24-05-2021
Bericht:
Ik heb net een bericht op mijn facebookpagina 'Voor altijd Indië'gezet over het loffelijke initiatief om uw boeken als gratis e-book beschikbaar te stellen. De tip kreeg ik dankzij het artikel van Wieteke van Dort in Pelita Nieuws!

Hartelijk dank!


Ingrid Hoogervorst

Datum indiening:08-04-2021
Bericht:
ps Foutje. Zie nu dat hij zijn roman pas in 1900 schreef. Daarna is hij niet meer naar Indië gegaan, neem ik aan. Over zijn vriendin schrijf je dat niet alleen Kloos tot haar bewonderaars behoorde maar ook Jacob Israël de Haan, destijds onderwijzer in Voorschoten was idollaat van haar. Hij liet zijn kinderen op het plaveisel van de straat schrijven: 'Giza Ritschl komt!'

Had De Haan kinderen? Dat heb ik nergens kunnen terug vinden en volgens mij had hij die ook niet.

Enfin. vr groet

ingrid

Ingrid Hoogervorst

https://www.ingridhoogervorst.nl
Datum indiening:08-04-2021
Bericht:
Beste Hans,

Las met veel belangstelling je artikel over Bas Veth, met wiens boek over Indië ik me reuze heb vermaakt. De man kon goed schrijven en zijn kritiek was niet onterecht. De airtjes en dikdoenerij, de status afgemeten aan de hoeveelheid geld in je portemonnee. Het zat en zit natuurlijk overal, maar zeker in dat koloniale milieu van toen. Ik ken van huis uit.

Uit je artikel begrijp ik dat hij uiteindelijk al zijn bezwaren en idealen heeft laten varen. Wat een ironische draai! Teruggaan nadat je je schepen al hebt verbrand. Het verbaast me wel. Dank voor je stuk.

vriendelijke groet

ingrid