1header_hansvervoort.jpg - Gastenboek

Welkom op de website van Hans Vervoort

Gastenboek

Het Gastenboek van Hans Vervoort


Harry van Bronckhorst

Datum indiening:28-10-2020
Bericht:
Beste Hans, met veel genoegen het boek Weg uit Indië gelezen. Het biedt een duidelijke blik op de hectische oorlogsjaren in Indië en de opvang in Holland na repatriëring. Was zelf 4 jaar en had het meeste meegekregen van horen zeggen, jouw boek geeft mij de kans om de lege vlakke in te kleuren. Bedankt voor je initiatief om e-books te kunnen downloaden, heb gekozen voor vanonder de koperen ploert.

Hartelijk dank voor je compliment!

 


Marius Engelsman

Datum indiening:16-10-2020
Bericht:
Beste Hans,Zonet Zo tedere schade uitgelezen.

Weer een prachtig boek: én spannend én met mooie typeringen.

Vooruitziende blik: maar één keer zoenen.

Zelf zoen ik alleen bij de drie Bś: Bruiloften, Begrafenissen en Besnijdenissen.

Met vriendelijke groet,Marius Engelsman\\\\

Bedankt.Marius Engelsman

".. beperkt tot één en daarna nooitmeer griep gehad"

Zelf zoen ik alleen bij de drie B's: Bruiloften, Begrafenissen en Besnijdenissen.

Dank voor de complimenten. Wat één keer zoenen betreft: het idee om duidelijk te maken dat je wilt afwijken van het nu gebruikelijke driemaal zoenen kwam van prof. Dolph Kohnstamm, die daar zelfs buttons over uitdeelde. Dankzij Corona is dit gezoen nu helemaal afgeschaft. Daar ben ik over het algemeen wel blij mee en gelukkig valt mijn gade buiten deze Corona maatregel.

Hans Vervoort


Maarten Paul

Datum indiening:02-10-2020
Bericht:
Vanochtend begonnen in Zo tedere schade. In één adem uitgelezen (helaas even onderbroken omdat de supermarkt kwam leveren): spannend, boeiend, ik ga gelijk op zoek naar meer. Hartelijk dank voor dit mooie liefdesverhaal en tevens detective en tevens een tijdsbeeld gevend.

Gerard

Datum indiening:30-08-2020
Bericht:
Beste Hans, Vanmorgen voor de derde keer De goede zoon (Libris) weggelegd. Ik verveel mij elke keer te pletter.

Ik weet niet hoe je op mijn e-reader bent gekomen maar daar vond ik Geluk is voor de dommen.

Heerlijke normaal goed geschreven verhalen. Achter elkaar gelezen met veel plezier. Dankjewel.

Ja, het heeft veel vernuft gevergd om te zorgen dat 'Geluk is voor de dommen' op je ereader kwam. Maar uiteindelijk is het me toch gelukt. Ik wist dat je je zou gaan vervelen bij 'De goede zoon'.  Hartelijke groet, Hans Vervoort


Josien

Datum indiening:19-08-2020
Bericht:
Beste Hans Vervoort, wat ben ik blij op uw site terecht te zijn gekomen - en wel door Bas Veth en zijn boek Het Leven in Nederlandsch Indië. Dank voor alle informatie over deze schrijver. Ik ben voorlopig nog niet uitgelezen op uw site. Met vriendelijke groet, Josien

Dank voor het compliment. Ik mail terug.


Pieter

Datum indiening:27-07-2020
Bericht:
Hallo ik zag dat U iets geschreven heeft over Ender en Haug. Mijn Opa was Ender en mijn moeders meisjes naam dus ook. Het was een naam die toch wel vaak genoemd werd toen ik kind was. Ik ben nu 72. Mijn Opa Werkte samen met de Zwitser Haug. Mijn Opa is al in 1958 overleden en mijn moeder 2 jaar geleden. Bedankt voor het noemen van mijn opa's naam en dat hij zoveel jaar na zijn dood nog genoemd wordt.

Dank voor uw bijdrage aan mijn gastenboek. Ender en Haug was een heel bekende broodbakkerij in Nederlands-Indië. Ik mail u met wat gegevens over de firma.


Kim

Datum indiening:09-07-2020
Bericht:
Beste Hans,ik heb met veel plezier, in twee dagen, Weg uit Indie gelezen. Bedankt voor het inzicht dat ik gekregen heb in het leven van mijn familieleden. Ik kan me steeds beter een voorstelling maken van het kampleven. Bedankt!

Fijn dit te horen!

 


Ko

Datum indiening:01-07-2020
Bericht:
geachte mijnheer Vervoort , beste Hans,

volop genieten, van de schitterende poëtische zinnen in een boek dat iedereen zou moeten lezen. Vriendelijke groet.

Hartelijk dank voor uw bericht. Mag ik weten over welk boek u het heeft?

 


Hanneke

Datum indiening:07-06-2020
Bericht:
Beste heer Vervoort, het boek "weg uit Indie" gelezen. Een mooi verhaal. Zelf geen familie die daar waren. Wel heeft mijn vader bij de SMN gewerkt waar de boten aankwamen. Zelf woon ik al jaren op het IJplein tegenover de Meeuwenlaan. Ga de andere boeken ook van u lezen. Hartelijk dank en vriendelijke groet

Dank voor het compliment.


Wen

Datum indiening:23-05-2020
Bericht:
Beste Hans,

mijn vader (toen ca 6 jaar oud) en mijn oma hebben in een interneringskamp gezeten. Hij is inmiddels overleden en kon er nooit over praten, die tijd is geweest en teveel gebeurt. Ik ben heel blij dat ik door Weg uit indie een betere indruk heb gekregen van hoe de tijd daar is geweest. Zeker omdat het ook door de ogen van een jongen/kind is geschreven.

Wen

Ik schreef het ook voor de kinderen van de kampkinderen!

 


Lisa

Datum indiening:20-05-2020
Bericht:
Fantastisch hij moet naar de Nederlandse kinderjury

Jammer dat dat niet zal gebeuren!

 


gwen

Datum indiening:18-05-2020
Bericht:
leuk boek maar niet zulke leuke plaatsjes maaaaar zoo intressant

Dank!


Richard

Datum indiening:18-04-2020
Bericht:
Wat is de betekenis van "odjo wedi"? Stond bovenaan een gisteren ontvangen rouwkaart

Het betekent 'wees niet bang'.


Eddy

Datum indiening:12-04-2020
Bericht:
Weg uit Indie in 1 keer uitgelezen, :-) wel raar dat je zo kan genieten van een boek met een verhaal als het uwe. Het allerbeste gewenst, dank, Piet

Hartelijk dank voor uw complimenten.

 


Joyce Deuning

Datum indiening:10-04-2020
Bericht:
Hallo meneer Vervoort,

Ik heb het boek Weg uit Indie in een adem uitgelezen. Het boeide mij gelijk,hoewel ik alleen geboren ben in Indie. Ik ben er nooit geweest en zal er waarschijnlijk ook niet naar toe gaan Het land Indonesië zelf heeft mij nooit geboeid. Het leven in de tijd van mijn grootouders en ouders daarentegen wel. Dus ik bedank u dat ik dit boek heb mogen lezen.

Met vriendekije groet

joyce deuning

Hartelijk dank voor uw bericht. De naam 'Deuning' riep iets bij mij wakker, want ik heb ooit een onderzoek gedaan naar een vreselijke moordpartij tijdens de bersiap-tijd in enkele dorpjes in de buurt van Malang (Oost-Java). Eén van de slachtoffers was 'oma Deuning'. Als u interesse heeft kunt u dat stuk vinden onder de button 'Artikelen' op mijn website onder de titel 'Bersiap' en daarna het aanklikken van 'dodentocht in de bergen'


Marius Engelsman

Datum indiening:31-03-2020
Bericht:
Beste Hans,

Na het lezen van tien lijstjes heb ik moeten stoppen vanwege de slappe lach.

Morgen ga ik verder.

Met vriendelijke groet,Marius Engelsman

Paul Bersee

Datum indiening:31-03-2020
Bericht:
Hallo Hans, na 126 bladzijden 'Zadelpijn en ander damesleed' gaf ik het op, wierp het boek bij oud papier en nam de 'Encyclopedie van op het nippertje geredde kennis' uit de boekenkast. Wat een verademing was dat na al dat gekunstelde damesleed. Heerlijk om te lezen. Ik kijk uit naar je volgende boek. Zo tedere schade? April?

ijk

Henk Verweerd

Datum indiening:24-12-2019
Bericht:
Beste Hans,
Kwam bij het opruimen van mijn boekenkast jouw verhalenbundels tegen. Ik heb geen idee meer hoe ik daar aan gekomen ben maar heb dat gemis direct goed gemaakt. In één adem uitgelezen. Had ze graag zelf uitgegeven.

Ik twijfel er wel eens over of ze nog leesbaar zijn na zoveel jaar. Maar dit trekt me over de streep: ik zal ze opnieuw in papier uitbrengen via Bravenewbooks.


Ton Kropff

Datum indiening:23-11-2019
Bericht:
Beste Hans,
Als trouwe lezer heb ik al je boeken op de plank staan, zoals je uit dit gastenboek weet.
Een e-reader is nu makkelijker lezen dan een boek (lettergrote, klimmen der jaren) maar daar heb je rekening mee gehouden: alle e-boeken gratis!

Daar ben ik heel blij mee. Meteen in Het Tekort begonnen. Niets stemt me zo opgewekt als jouw afstandelijk gesomber.

Ik wacht met spanning op het aangekondigde boek.
Heel veel dank voor je boeken!

Beste Ton Kropff,

Dank voor deze opsteker. Mijn mogelijk laatste roman (ik ben al 80) verschijnt in maart 2020 bij uitgeverij Brooklyn. Titel: 'Zo tedere schade...' (naar het sonnet 'In memoriam' van Werumeus Buning
Ronald J.H. Schuitema

Datum indiening:15-08-2019
Bericht:
Beste Hans, vandaag 15-08-2019, heb ik je boek via Facebook kunnen downloaden en in een den uitgelezen! Een prachtig verhaal, wat mij (buitenkamper) een goed beeld heeft gegeven van een jongen in een jappenkamp. Ook het vertrek vanuit de "bersiap" via Singapore naar Holland heeft bij mij ook weer levendig voor de geest gehaald hoe het was voor een jongen van die leeftijd. Ik vertrok met mijn ouders eind 1945 vanuit Semarang via Singapore naar Holland. Ik ben zelf in 1938 in Semarang geboren.
Dank voor je bericht. Mijn dag kan niet meer stuk!