1header_hansvervoort.jpg - Op zoek naar Doetje Dezentjé

Welkom op de website van Hans Vervoort

Op zoek naar Doetje Dezentjé

jaar: 2015

 

 

omslag Op zoek naar Doetje

 

 

Overal verkrijgbaar

Maar portvrij te bestellen bij uitgeverij Conserve via info@conserve.nl. Daarbij bespaart u € 3.45 aan verzendkosten. Vergeet dan niet uw adres te vermelden.

Omvang : 192 pagina's

Prijs: € 17,99
ISBN: 978 90 5429 382 8

Ook verkrijgbaar als ebook (€ 7,99)

 

Op zoek naar Doetje Dezentjéis het spannende verhaal over een zoektocht naar het liefdeskind dat de Nederlandse soldaat Wim (Bill) Brandel in Nederlands-Indië in 1948 verwekte bij een Indisch meisje, Doetje Dezentjé. Toen hij gewond raakte en teruggezonden werd naar Nederland verloor hij het contact met Doetje, emigreerde naar de USA en werd daar een rijk man.

Als hij in 2014 overlijdt - weduwnaar met twee volwassen kinderen - staat in zijn testament dat hij het kind van Doetje 1/3 nalaat van zijn erfenis van 360 miljoen dollar.

De firma www.My-last-wish.comdie tegen betaling de laatste wensen van overledenen vervult krijgt van hem opdracht om op zoek te gaan naar Doetje en haar kind. Dat wordt de taak van Matt Fairford die eigenlijk Matthijs Vervoort heet en een Hollands-Indische achtergrond heeft. Dankzij chicanes van de familie-advocaat van de Brandels heeft Matt maar 8 dagen tijd om de erfgename te vinden.

Achtervolgd door huurmoordenaars die de twee legale kinderen van Bill betalen om dat te voorkomen. Zal het hem lukken? Tijdens de zoektocht die Matt naar Indonesia en Nederland voert, wordt hij ook nog geconfronteerd met zijn eigen onverwerkte Indische verleden en dat van zijn vader.

 

"Vervoort kan als weinige Nederlanders een dialoog schrijven" (Kees Fens in de Volkskrant)

Lees ook de recensie van John Jansen van Galen in het Parool (16-3-2015).

 

 

Lees hier twee fragmenten:

Op zoek naar Doetje Dezentjé, 2 fragmenten


Lees de recensies op de sites

hebban.nl
de boekensalon