1header_hansvervoort.jpg - Kleine (en iets grotere) herinneringen aan deze en gene

Welkom op de website van Hans Vervoort

Kleine (en iets grotere) herinneringen aan deze en gene

jaar: 2024

 

Omslag voorblad.Kleine.grotere.hererinneringen

 

 

 

Uitgeverij Brooklyn, 176 pag.

Prijs € 18.00
EAN: 9789492754561
Overal verkrijgbaar

 

Niets is fantastischer dan de werkelijkheid, dat blijkt maar weer eens.

Hans Vervoort publiceerde tussen 2007 en 2010 de trilogie Het Bedrijf over zijn 25 jaren bij bladenuitgeverij De Weekbladpers als marktonderzoeker en later als uitgever van onder andere Vrij Nederland en Opzij. Het aparte van een kantoorkroniek ligt in het feit dat de personages het verhaal in- en uitlopen zonder dat de schrijver daar enige invloed op heeft: het gebeurt gewoon zo.


Ging de trilogie vooral over het wel en wee van dit bijzondere bedrijf, in de bundel Kleine (en iets grotere) herinneringen aan deze en gene  heeft Vervoort nu een selectie gemaakt uit de vaak incidentele ontmoetingen die hij ook had in zijn jaren bij Het Bedrijf. De anekdotische herinneringen en verbale sneltekeningen die dat opleverde vormden een bijzonder onderdeel van de trilogie, maar zijn apart leesbaar.


De trilogie zelf is al lang niet meer verkrijgbaar, tot spijt van lezers en tot spijt van Vervoort zelf: hij beschouwt Het Bedrijf als zijn beste werk. Hij hoopt dan ook dat zijn lezers veel leesplezier beleven aan deze bundel.

De pers over Het Bedrijf:

  • ‘Gaat dat lezen!’ Max Pam – HPdeTijd
  • 'Bekende redacteuren en schrijvers worden treffend neergezet.' - Trouw
  • ‘Nuchter, maar ook bijzonder geestig, dit meerjarenverslag van een weerbarstig bedrijf.’- NRC
  • ‘Vervoort schrijft met een mix van warmte en meedogenloosheid over de superego’s die de kantoren van de Weekbladpers bevolken. Voor iedereen herkenbaar.’- Elsevier

Over de schrijver Hans Vervoort:

"Vervoort schrijft realistisch proza, overigens van een heel verfijnde en zuinige soort, met veel speelsheid en lichte ironie. (..) Vervoort kan als weinige Nederlanderseen dialoog schrijven."(Kees Fens- Volkskrant)